Pr. 1. august 2014 er der sket ændringer af 8 timers reglen:
Der er aftalt en særlig ordning for lærere m.fl.:
- overenskomst for lærere m.fl. i folkeskolen og ved specialundervisning for voksne,
- overenskomst for lærere i ungdomsskolen og
- overenskomst for lærere ved sprogcentre
Lærere m.fl., der pr. den 1. august 2014 eller derefter ansættes til mere end en måneds beskæftigelse med en beskæftigelsesgrad på under 8 timer, skal vælge, om de vil omfattes af den relevante overenskomsts bestemmelser om timeløn eller månedsløn. Valget træffes i forbindelse med ansættelsen og er herefter bindende. KL gør opmærksom på, at der skal være tale om et reelt valg for den ansatte.
Lærere, der i dag er ansat til mere end en måneds beskæftigelse med en beskæftigelsesgrad på under 8 timer, skal inden udgangen af juni 2014 vælge, om de vil overgå til ansættelse efter overenskomstens månedslønsbestemmelser med virkning fra den 1. august 2014. Kommunen skal derfor hurtigst muligt tage kontakt til hver enkelt ansat med henblik på at afklare, om den pågældende ønsker at overgå til ansættelse efter overenskomstens månedslønsvilkår.
Såfremt den ansatte ikke inden udgangen af juni måned har valgt at overgå til ansættelse efter overenskomstens månedslønsvilkår, fortsætter den pågældende sin ansættelse på hidtidige vilkår.
Se hele aftalen her: LPnyt 2014.10. Varigt ansatte timelønnede bliver månedslønnede
Mellem KL og LC er indgået følgende aftale:
Ansatte under 8 timer i ungdomsskolens fritidsundervisning.
I forbindelse med indførelsen af en model, hvorefter ansatte med en beskæftigelsesgrad på under 8 timer kan vælge, om de vil være omfattet af overenskomstens månedsløns- eller timelønsbestemmelser er der opstået spørgsmål, om hvordan det skal håndteres i relation til ansatte, der allerede har en månedslønsbeskæftigelse i folkeskolen eller i ungdomsskolens heltidsundervisning.
Ansatte, der allerede er beskæftiget i folkeskolen eller i ungdomsskolens heltidsundervisning, og som frivilligt påtager sig selvstændig beskæftigelse i ungdomsskolens fritidsundervisning, skal have tilbud om, at timerne i fritidsundervisningen indregnes i arbejdstiden i hovedbeskæftigelsen. I så fald afregnes timer udover gennemsnitligt 37 timer pr. uge som overtid. Kommunen er derfor i forbindelse med tilbuddet om indregning berettiget til at forudsætte, at der alene planlægges med gennemsnitligt 37 timer pr. uge for de to beskæftigelser samlet set. Dette oplyses den ansatte i forbindelse med valget mellem timeløn eller indregning.
Såfremt den ansatte vælger ansættelse efter overenskomstens timelønsbestemmelser for ansættelsen i fritidsundervisningen, vil timerne ikke udløse overtid.
---
Evt. praktiske spørgsmål om ændringerne henvises til personaleafdelingen i den enkelte kommune.