Ledelsesteamet – det holdbare arbejdsfællesskab
2. modul på ”Ungdomsskoleledelse ind i fremtiden”
Kære ungdomsskoleleder
I forbindelse med LU’s ledelsesforløb ”Ungdomsskoleledelse ind i fremtiden” er det blevet aftalt, at man som ledelsesgruppe kan deltage isoleret på forløbets andet modul, selvom man ikke deltager på det resterende ledelsesforløb. Modul 2 er et internat, der forløber over to dage, hvor temaet vil omhandle, hvordan vi som ledelsesgruppe kan skabe det bedst mulige arbejdsfællesskab i gruppen, til fordel for kommune, ungdomsskole, ansatte og brugere. På internatet vil vi adressere en række konkrete ledelsestematikker, som er beskrevet nedenfor og vi opfordrer desuden til, at man også tager sine uformelle ledere med, da de også er meget relevante i denne forbindelse. Det kan f.eks. være projektledere eller koordinatorer.
Modulets to dage foregår på Comwell i Kolding d. 21. og 22. oktober. Vi starter kl. 10 på dag 1 og slutter kl. 14 på dag 2. Prisen er på 7.000 kr. pr. deltager og inkluderer overnatning og forplejning. Mere specifikt program kommer i løbet af september.
For tilmelding kan man klikke på vedhæftede link. Ungdomsskoleledelse ind i fremtiden. Modul 2
Temaer:
Hvem passer på chefen?
Hvordan kan vi som ledelsesgruppe præstere bedst muligt til fordel for vores organisation? Det er spørgsmålet for internatets første tema, hvor vi får besøg af erhvervspsykolog Louise Dinesen, som har skrevet bogen ”Hvem passer på chefen?”. Louise vil bl.a. komme ind på, hvordan vi kan skabe tryghed og trivsel i ledelsesgruppen, så vi får styrket motivation og trivsel blandt medarbejderne?
Lederteamet - Det holdbare arbejdsfællesskab
Eftermiddagens arbejde sætter fokus på hvordan teamet kan arbejde med et arbejdsfællesskab som både rummer det relationelle tilhørsforhold og det faglige samarbejde. Vi arbejder med det kollegiale aspekt, såsom kultur og psykologisk tryghed, og det faglige arbejdsfællesskabs fælles kurs, fællesfaglige sprog og forpligtelse i samarbejdet. Seminaret vil veksle mellem oplæg, drøftelse i eget team og med øvrige kollegaer, for at sikre en dynamisk og engagerende læringsoplevelse.
Ledelse på tværs
En del af ungdomsskoleledelse er at indgå i mange forskellige midlertidige tværgående samarbejder. Når vi leder på tværs og træder ud af vores egen organisatoriske enhed, træder vi ind i et mere usikkert ledelsesrum. Formiddagens fokus er derfor på partnerskabsledelse, når det vante hierarki træder ud af kraft, vi sidder rundt om det runde bord og relationerne ikke nødvendigvis er lige så stærke. Vi arbejder med hvordan vi træder ud og ind af hinandens ledelsesrum, når vi arbejder ud fra et fælles formål, men med forskellige faglige og organisatoriske dagsordner. Og vi arbejder med hvordan vi understøtter vores medarbejdere i at have faglighed i to dimensioner – den faglige og den helhedsorienterede, hvor de hæfter sig på hinanden forskellige perspektiver og fagligheder. Til sidst arbejder vi med hvordan vi støtter vi hinanden i teamet ift. at lede på tværs.